Caras Galadhon - Lunds Tolkiensällskap

Verksamhet och fester

Ungefär en gång i månaden träffas vi och ägnar oss åt något som har samband med Tolkiens verk eller våra försök att levandegöra Midgård. De flesta aktiviteter är öppna för alla våra medlemmar och medlemsaspiranter. Vi har bland annat ägnat oss åt sång och musik, dans, sagoläsning, hantverk och dräktsömnad, diskussioner kring böckerna och studier av Tolkiens konstruerade alvspråk quenya.

Är du nyfiken på oss kan du komma och besöka en av våra träffar, men för att få delta i längden ska man vara antingen medlem eller medlemsaspirant i sällskapet. Vill du veta mer om att komma på besök eller bli aspirant, kontakta vår Vägvisare – se Kontakt!

 

Fester

Då och då har vi även medlemsfester då vi försöker skapa midgårda stämning och gestalta de alias vi valt. Endast Caras Galadhons medlemmar och aspiranter är välkomna på dessa fester, och någon gång gäster från andra Tolkiensällskap. Vi har också haft en vandringstur på Skåneleden i dräkt, med avslutande festligheter, och firat midgårda midsommar ute i skogen.

Upptagna alias i Caras Galadhon:

Adalgrim Took
Ánwyn
Aravir
Arwen Undómiel
Berúthiel
Brego
Círdan
Cirieth
Diamant Took
Esmeralda Took
Fealas
Fredegar "Bullen" Bolger
Gildir
Gil-galad
Haleth
Hild
Idril Celebrindal
Luinil
Nejlika "Nässla" Bolger
Nimloth
Paladin Took
Pippin Took
Saffran Took

Dessutom är aliasen Beren, Lúthien, Galadriel och Celeborn spärrade.

 

Till överst på sidan